Suomen Dan-Kollegio

Dan-Kollegion ajankohtaiset tiedotteet

Päävalikko

Paluu

 

 

 

 

Suomen Dan-Kollegion toimiminen judoliiton graduointivaliokuntana päättyy 31.12.2016

 

 

Judoliitolle vyökoekomissio

 

Judoliiton hallitus päätti 23.10. 2016, että Dan-kollegion toiminta

 judoliiton graduointivaliokuntana päättyy vuodenvaihteessa. Tehtävään

 perustetaan liiton vyökoekomissio, jonka jäsenet hallitus nimeää

 kolmivuotiskausiksi.

Uusi komissio vastaa dan-graduoinneista ja graduoijakoulutuksista. Se käsittelee vyökoehakemukset, järjestää dan-kokeet ja nimeää vyökokeiden vastaanottajat. Komissioon ei voi kuulua hallituksen eikä liiton henkilöstön jäseniä.

Vyövaatimukset päättää judoliiton hallitus. Viime heinäkuussa voimaan tulleita, kokonaan uusitttuja vyövaatimuksia ei tässä yhteydessä muuteta. Niitä tarkastellaan ja tarvittaessa korjaillaan vuoden käyttökokemuksen perusteella ensi kesänä.

*******************

Varalassa 28.12.2016 pidetty vyökoe oli sikäli historiallinen, että Suomen Dan-Kollegio ry:n tähän asti vastuulla olevat kaikki graduointioikeudet on Judoliiton toimesta otettu pois Dan-Kollegiolta. Jatkossa - 01.01.2017 - kaikki vyökoetoiminta siirtyy Judoliiton alaisen VYÖKOEKOMISSION vastuulle.

Suomen Dan-Kollegio ry:n rooli on avoin ja tuuliajolla vuoden 2017 alusta lukien. Suomen Judoliitto perustettiin vuonna 1958. Judoliittoon perustettiin 1960-luvulla tekninen valiokunta järjestämään ja organisoimaan vyökoetoimintaa. Tämä valiokunta muutettiin judoliiton alaiseksi Suomen Dan-Kollegio ry:ksi 12.10.1967.

 

 

Suomen Dan-Kollegion ajankohtaiset tiedotteet

09.06.2009  2-dan kokeet aluegraduointeihin määrätyin edellytyksin

14.05.2008  Kaakkois-Suomen alueen aluegraduointi Pajulahdessa

29.03.2008  Dan-Kollegion vuosikokous Porissa 29.03.2008

12.01.2008  Graduointisäännöt päivitetty 01.01.2008

31.12.2007  Suomen Dan-Kollegion jäsenmaksu 2008

29.01.2007  Jäsentiedote 1 / 2007

02.12.2006  Lounais-Suomen alueen aluegraduointi

10.11.2006  Dan-Kollegion ylimääräinen kokous

02.05.2006  Kutsu kesken jääneen kokouksen jatkoon

01.05.2006  Kutsu ylimääräiseen kokoukseen

13.04.2006  Tiedote Kodokan dan-arvojen muutoksesta

 

22.04.2006  Suomen Dan-Kollegion vuosikokous

04.12.2005  Aluegraduointi Lounais-Suomen alueella

22.10.2005  Lounais-Suomen graduoijakoulutus
                  <--- Ilmoittautuneet

30.09.2005  Pohjois-Suomen graduoijakoulutus

23.09.2005  Lounais-Suomen graduoijakoulutus

08.06.2005  Jäsenmaksuja odotetaan

18.04.2005  Dan-Kollegio palkitsi SM-kilpailijoita

31.03.2005  On jäsenmaksun maksamisen aika

18.03.2005  Uudet katavaatimukset vyökokeissa

30.01.2005  Kaakkois-Aasian katastrofikeräys
     

 

 

 

- Lue, niin tiedät -

 

 

 

 

 

 

 

Kaakkois-Suomen alueen aluegraduointi:

Aluegraduointi Pajulahdessa

Kaakkois-Suomen alueen kevään 2008 aluegraduointi pidetään Pajulahden liikuntakeskuksessa 14.05.2008 alkaen klo 17:00.

TERVETULOA !

Aluepäällikkö Arto "Tintti" Raekorpi

 

Paluu alkuun

 

Suomen Dan-Kollegio ry:n hallitus tiedottaa ( 31.01.2008 ):

Suomen Dan-Kollegio ry:n kevätkokous

Suomen Dan-Kollegion hallitus tiedottaa, että Dan-Kollegion kevätkokous pidetään Porissa 29.03.2008 pidettävien naisten, miesten ja erityisjudon SM-kilpailujen ensimmäisen kilpailupäivän ( lauantai ) otteluiden jälkeen Porin urheilutalolla.

Tarkempi paikka ja kellonaika ilmoitetaan SM-kilpailujen yhteydessä hyvissä ajoin ennen kokouksen alkua.

TERVETULOA !

 

Paluu alkuun

 

Suomen Dan-Kollegio ry:n hallitus tiedottaa:

Tiedote Kodokan dan-arvojen hakumuutoksesta

Suomen Dan-Kollegion hallitus tiedotti asiasta lyhyesti Dan-jäsenkirjeessä huhtikuun alussa ja tässä hieman yksityiskohtaisemmin hakumuutoksesta

Meillä on ollut vaikeuksia saada kaikkia Suomen dan-arvoja hyväksytyksi Kodokan dan-arvoiksi, kun Ichiro Aben tilalle on tullut uusi henkilö vastaamaan asiasta Kodokaniin.

Yhä useammat jäsenemme ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana vaatineet Kodokan dan-arvon hakemisen lopettamista, mutta nyt tilanne on sellainen, että emme voi jatkaa Kodokan dan-arvon hakemista nykyisellä mallilla. Olemme saaneet lisäperusteilla kaikki viime vuonna Suomen dan-arvon suorittaneet hyväksytyksi myös Kodokan daneiksi, mutta hakemuslomakkeiden uudelleen lähettäminen lisäperusteluineen on mielestämme kohtuutonta.

Näistä syistä Dan-Kollegion hallitus on päättänyt lopettaa Kodokan Dan-arvojen hakemisen Suomen daneille keskitetysti nykyiseen malliin ja siirtyä noudattamaan nykyisiä EJU:n ja IJF:n säädöksiä.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että edelleen suoritetaan kansallinen dan, mutta graduointimaksuista saadut varat käytetään suomalaisen judon taidon opettamisen tukemiseen, mikä on toinen Dan-Kollegion toiminnan pääalueista. Tässä mallissa dan-graduointimaksu on 120 euroa.

Kodokan Dan arvon hakeminen tulee edelleen mahdolliseksi Suomen daneille, jotka ovat kilpailleet Kodokanin dan-vaatimusten mukaisesti. Uusi käytäntö tulee vaatimaan hakijalta omatoimisuutta, kun Kodokan dan-arvon hakemuslomake täyttöohjeineen tulee olemaan haettavissa sivuiltamme ja hakijan itse täytettävissä jne. Kodokan dan-arvosta maksetaan erikseen Kodokanin laskutuksen mukaan eli maksetaan kaksi eri graduointimaksua, kun suoritetaan kaksi eri dan-arvoa.

Otamme asian esille Suomen Dan-Kollegion vuosikokouksessa lauantaina 22.4. Joensuussa SM-kisojen jälkeen.

Palaamme uuden käytännön yksityiskohtiin vuosikokouksemme jälkeen.

 

Paluu alkuun

 

 

 

 

 Lounais-Suomen alueleiri ja aluegraduointi Tampereella - alustavaa informaatiota

 

Lounais-Suomen alueen aluegraduointi tullee olemaan alueleirin yhteydessä Tampereella viikonlopun 03 - 04.12.2005 aikana. Vastuu leirin organisoinnista, kutsun tekemisestä ja aikataulutuksesta on alueorganisaatiolla. Kun saamme täsmällisempää tietoutta, informoimme lisää asiasta.

Lounais-Suomen alueen tämän päivän nopean ja täsmällisen tiedottamisen akilleen kantapäänä on omien internetsivujen puuttuminen. Olen patistellut aluetta usein rakentamaan edes "alkeelliset" kotisivut, jolloin tiedonjako vastaisi nykypäivän vaatimuksia. Odotellaan...

Jorma Liiho
Aluegraduoija

Suomen Dan-Kollegio

Paluu alkuun

 

 

 

 

 

 

 

 

 Graduoijakoulutus Lounais-Suomen alueella

 

Lounais-Suomen alueen seurojen graduoijaehdokkaille pidettiin ensimmäinen nykyvaatimusten mukaien koulutustilaisuus 14.05.2005. Kurssilaisia oli paikalla runsaat kaksikymmentä.

Tarkoitus on järjestää toinen kurssi loppuvuoden aikana, jos on TARVETTA. Tähän mennessä kouluttajaan on ollut yhteydessä yksi koulutuksesta kiinnostunut judoka. Alueorganisaatioon yhteydenottoja ei ole tullut lainkaan.

Kurssitarpeesta voitte ilmoittaa allekirjoittaneelle tai aluepäällikkö Aulis Pihlajamäelle.

Jorma Liiho
Graduoijakouluttaja

Suomen Dan-Kollegio

Paluu alkuun

 

 Dan-Kollegion jäsenmaksut vuonna 2005 - 08.05.2005

 

 JÄSENMAKSUT

 Suomen Dan-Kollegio ry:n jäsenmaksut vuonna 2005

 Jäsenmaksun maksaneita odotettiin tai odotetaan olevan tänä vuonna runsaat 400. Tästä tavoitteesta olemme jäjessä vielä tuntuvasti. Toukokuun 2005 loppuun mennessä noin 315 mustavöistä judokaa on maksanut Dan-Kollegion jäsenmaksun.

Käykääpä maksamassa jäsenmaksu ja pyytäkää dan-kaveriannekin hoitamaan homma kuntoon. Maksun suuruus on vain 17 €.

Suomen Dan-Kollegion hallitus

Paluu alkuun

 

 

 Teknisen palkinnon saaneet judokat - 18.04.2005

 

Suomen Dan-Kollegio ry:n hallitus on antanut SM-kilpailujen teknisen judokan   palkinnon Tampereen Judoa edustavalle Nina Koivumäelle ja Tikkurilan Judokoiden Timo Peltolalle.

 Suomen Dan-Kolegio hallitus onnittelee palkinnon saaneita

 

Paluu alkuun

 

 

 

 On jäsenmaksun maksamisen aika   - 31.03.2005

 

 Suomen Dan-Kollegion JÄSENMAKSU vuodelle 2005

 Maksu         17 euroa

 Eräpäivä     31.03.2005

 Tilinumero   800014-1936050 ( Suomen Dan-Kollegio )

Ilmoita maksun yhteydessä selkeästi maksun kohteena olevan judokan nimi sekä mielellään se jäsenmaksua koskeva viitenumerosi, jonka saat jäsenkirjeen yhteydessä kotiisi maaliskuun alkupäivinä. Jäsenkirjeen saavat voin ne mustan vyön judokat, joiden osoitetieto on ajan tasalla tietokannasamme.

Jäsenmaksuun liittyvät tiedustelut Kaj Lindbergille ja osoitetietoihin sekä aikaisempien vuosien jäsenmaksujen maksutietoihin liittyvät kyselyt Jorma Liiholle ( sähköposti: seniori@fudoshin.fi )

Suomen Dan-Kollegion hallitus

 Paluu alkuun

 

 

Uudet katavaatimukset vyökokeissa ( 18.03.2005 )
 

Katavaatimukset vyökokeissa

Dan-Kollegion hallitus on muuttanut vyökokeiden kata-vaatimuksia Kodokanin katavaatimusten mukaisiksi judokoille, joiden peruskilpailuvaatimukset = 10 kilpailupistettä on saavutettu ruskeaan tai mustaan vyöhön.
Näitä vaatimuksia sovelletaan myös kilpailu-uran jälkeisissä dan-korotuksissa, jos 1.dan on suoritettu saavuttamalla vähintään 10 kilpailupistettä.

Suomessa on perinteisesti noudatettu Kodokanin kansainvälisen osaston vanhoja 50-luvulla määrittelemiä kansainvälisiä kata-vaatimuksia. Vanhan mallin mukaiset kata-vaatimukset säilyvät judokoille, jotka eivät ole
saavuttaneet peruskilpailuvaatimuksia.

Muutoksen perusteena on yhtenäistää dan-kokeiden kata-vaatimukset vastaamaan Kodokanin katavaatimuksia, joita noudatetaan useimmissa Länsi-Euroopan judomaissa. Jean-Luc Rougen kartoituksen mukaan mm. Belgiassa, Espanjassa, Iso-Britanniassa, Irlannissa, Kreikassa,  Luxenburgissa, Portugalissa, Ranskassa ja Ruotsissa on vastaavat kata-vaatimukset ja suunnilleen samoissa maissa on ei-kilpailleille judokoille pykälää kovemmat eli 1.dan-kokeessa 2.dan kata-vaatimukset. 2.dan ja korkeammissa arvoissa tulee eri maissa jonkin verran vaihtelua kata-vaatimuksissa.

Toinen muutoksen peruste on, että vyökokeissa katan suorittamisella on ollut liian iso rooli.  Haluamme antaa kokelaalle mahdollisuuden esittää vyökokeessa judoa enemmän vapaasta dynaamisesta liikkeestä, mitä normaalisti tatamilla harjoitellaan tai tulisi harjoitella. Vyökokeiden tekniikan suorittamisen tapa ja taso määritellään vyökokeiden tekniikkavaatimuksissa, jotka ovat pääasiana alueilla pidettävissä graduoijakoulutuksissa kevään aikana.
Näihin koulutuksiin kannattaa seurojen vetäjienkin osallistua niin vyökokeiden vaatimustaso on seurassa heti tiedossa.

Juno-kata kuuluu Kodokanissa naisten dan-vaatimuksiin, joten Suomen vaatimuksissa Juno-katan esittämällä voi korvata Katavaatimukset vyökokeessa-luettelon mukaisesti. Juno-Katan on voinut esittää aikaisemminkin dan-
kokeissamme. Uusina vaihtoehtoina otamme mukaan myös Kodokan Goshin-jutsun ja Koshiki-No-Katan, jotka sallitaan esitettäväksi 3. ja 4.dan-kokeessa etukäteen pyynnöstä. Tällä on tarkoituksena lisätä joustavuutta ja tukea Katojen harjoittelua.

 

Katavaatimukset vyökokeissa                             

2.kyu  sininen vyö:     Nage-no-kata  : te-waza

Kokelaat, joiden vyöarvon peruskilpailuvaatimukset = 10 kilpailupistettä saavutettu :

1.kyu  ruskea vyö :     Nage-no-kata  : te-waza ja koshi-waza


1.dan  musta vyö :    Nage-no-kata : te-waza, koshi-waza, ashi-waza 
       

2.dan  musta vyö :      Nage-no-kata kokonaan : te-waza, koshi-waza, ashi-waza 
                                     ma-sutemi-waza, yoko-sutemi-waza   

3.dan  musta vyö :      Nage-no-kata ja Katame-no-kata

                                   Juno-kata tai Kime-no-kata voi korvata Nage-no-katan

4.dan  musta vyö :      Nage-no-kata, Katame-no-kata ja Kime-no-kata
                                    Juno-kata voi korvata jonkun edellisistä 

2.-4.dan-kata-vaatimuksia sovelletaan myös kilpailu-uran jälkeisissä dan-
korotuksissa, jos 1.dan on suoritettu saavuttamalla vähintään 10
kilpailupistettä.

 

Kokelaat, joiden vyöarvon peruskilpailuvaatimukset = 10 kp ei täyty nykyisenä vyönä :

2.kyu  sininen vyö:      Nage-no-kata  : te-waza

1.kyu  ruskea vyö :     Nage-no-kata : te-waza, ashi-waza, koshi-waza  

1.dan  musta vyö :      Nage-no-kata kokonaan

2.dan  musta vyö :      Nage-no-kata ja Katame-no-kata, 
                                    Juno-kata voi korvata Nage-no-katan

3.dan  musta vyö :      Nage-no-kata, Katame-no-kata ja Kime-no-kata
                                    Juno-kata voi korvata jonkun edellisistä 

4.dan  musta vyö :      Nage-no-kata, Katame-no-kata ja Kime-no-kata
                                   Juno-kata voi korvata jonkun edellisistä 
       

Kodokan Goshin Jutsu tai Koshiki-no-kata voi esittää 3. ja 4.dan-kokeessa etukäteen pyynnöstä.


 Paluu alkuun

 

 

 

 Kaakkois-Aasian katastrofikeräys  - tammikuu 2005

 

Suomen Dan-Kollegio ry on päättänyt 04.01.2005, netin kautta pitämässään kokouksessa, ottaa vastaan Suomen Judoliiton lähettämään haasteeseen osallistua Kaakkois-Aasian katastrofikeräykseen 500 eurolla. Lahjoitus tehdään SPR:n katastrofirahaston kautta.

Kaj Lindberg
Puheenjohtaja

Paluu alkuun